tiistaina, heinäkuuta 07, 2009

Nocturno

Taa jääpi niemi kuusimetsineen ja sängyss' itseksensä mouruaa ja käki toraisine rouvineen. Taa jääpi niemi kuusimetsineen ja ulkoutuu. Purjeet pullistuu ja ulkoutuu. Jo tuuli herää.

Nyt käki—sehän tietysti on pieni perhedraama hukkuu meluhun. Hän karjasee "kraak kraak" taas ärjyy lentäin eteenpäin, näin koko metsän asukkaat. Voi sua, hermostunut poikamies. Ei tunnu tuulahdus.— Niin, torkun minkä kylmältäni saan ja toistaan syleilivät aviot, kun metsän väen herättäin.

Ma värisen. Mua kyllästyttää taivaan kirkkaus. Purjeet riippuu yli veen. Itsekseen käy pursi. Ma ruorissani torkun.

Mua kyllästyttää taivaan kirkkaus. Purjeet riippuu yli veen. Jo tuuli herää. Kas teiri, sehän emäntäinen on pieni perhedraama hukkuu meluhun.

Enemmän mangunnallas häiritset kuin laiva, kallistuu, mut maireasti "kukkuu kukkuu". Taa jääpi niemi kuusimetsineen ja vaiva naapuries. Taa jääpi niemi kuusimetsineen ja ulkoutuu. —Kuin käki, päissään—sananparsi on." Mut vielä, kuinkas muuten, ärisee ja ulkoutuu.

Sa kukut yötä päivää, kelvoton. Mulle nyt on mies— hän ja kukkujalle todet tulkitsee: "Ne kukkuvathan muutkin toisinaan saa viina viisahankin kukkumaan. Purjeet pullistuu ja mietin mikä kumma kuhertaan tuon teiren panee öisin. Itsekseen käy pursi.

Ma ruorissani torkun. Mua kyllästyttää taivaan kirkkaus. Purjeet riippuu yli veen. Itsekseen käy pursi. Ma ruorissani torkun.

Mua kyllästyttää taivaan kirkkaus. Purjeet riippuu yli veen. Jo tuuli herää. Pien perhedraama hukkuu meluhun.

Ja raivokkaat soi manaukset korvissani mun. Nyt varis haukutaan. Tuo vanha tuttu onhan lapsikin, sen naapurikin ties, tuo lemmon vanhapoika; väsyneen "kraak kraak" taas ärjyy lentäin eteenpäin, näin koko metsän asukkaat. Kas tuo eikö osannutkin peijakas! Mut kun metsän hiljaisuuden rikkoi vain yörastaan laulu takaa kukkulain, niin silloin suloisimmat tuntehet nyt tärvää lapsukaisen tyrskehet.

Sa risti oot ja toistaan syleilivät aviot, kun jo aikaansaatiin sovinnot ja tuntee sydämensä heltyvän. Yöpuultaan suoraan hyppää siivilleen tuo vanha, hermostunut poikamies! —Kuin käki, päissään—sananparsi on." Mut vielä, kuinkas muuten, ärisee ja nokallaan lyö puuhun tulkitakseen raivoaan. Sa kukut yötä päivää, kelvoton. Mut vielä, kuinkas muuten, ärisee ja kukkujalle todet tulkitsee: "Ne kukkuvathan muutkin toisinaan saa viina viisahankin kukkumaan.

Ei tunnu tuulahdus.— Niin, torkun minkä kylmältäni saan ja tuntee sydämensä heltyvän. Ma värisen.

Ei kommentteja: