torstaina, elokuuta 20, 2009

Suoritus tämäkin

Ministeri Stefan Wallin esitteli tänään hallituksen kulttuuripoliittisia "tahtotiloja" HS:lle lähettämässään laajassa mielipidekirjoituksessa. Jutussa mainittiin mm. elinkeinoviranomaiset ja rakennerahastot, plus koko joukko eri taiteenlajeja, mutta kirjallisuudesta ei puhuttu sanaakaan. Tästä ei voi tehdä muuta johtopäätöstä kuin sen, että jossakin me olemme sentään onnistuneet (so. karkottamaan kaikki hyvää tarkoittavat kulttuuribyrokraatit pois sotkemasta kuvioitamme). Jee!

Onneksi on sentään kirjastolaitos, joka sinnittelee kaventuneitten resurssiensa kanssa huolehtimalla esimerkiksi allekirjoittaneen teosten saatavuudesta. Huomasin nimittäin tänään, että Pasilan pääkirjaston hyllystä löytyy mm. semmoinenkin harvinaisuus kuin Così fan tutte. Se merkitsee, että kirjaa on olemassa ainakin viisi kappaletta: yksi on Jannella, yksi Hesarin kulttuuritoimituksessa ja kaksi omassa hyllyssäni. Jee!

2 kommenttia:

Jouni kirjoitti...

Cosi fan tuttehan näkyy olevan suosittu kirja:
http://www.helmet.fi/record=b1911234~S9*fin

SAnavahvistus: shemig

j.p. sipilä kirjoitti...

pohdin samaa, kun kävin tänään turkulaisessa pääkirjastossa. resurssipulan keskellä on hellyyttävää nähdä hyllyssä esimerkiksi juuri ntamo-tuotteita.