perjantaina, maaliskuuta 20, 2009

Että tällainen konsepti

Ajattelin avata kirjoituskoneeni ja naputella kortille tai muulle vastaavalle alustalle seuraavanlaisen tekstin:


Täten todistan, että __________________________ on ostanut allekirjoittaneelta käsitteellisen runon # _______ ja maksanut siitä ___________ €.


Helsingissä ________________


Karri Kokko


Teoksen hinta, jonka ostaja siis määrää itse, voidaan suorittaa myös palveluina tai vaihtokauppana. Sopimukseen kuuluu, että teos eli allekirjoittamani paperinpala jää ostajan omistukseen. Teoksen "oikeudet" säilyvät kuitenkin minulla, eli voin niin halutessani julkaista siitä tehdyn kopion elektronisessa tai painetussa muodossa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaupaksi käyneet teokset julkaistaan jossakin blogissani ja jos runoja syntyy riittävästi, että julkaisen runot kokoelman muodossa omana teoksenani. Olisiko ottajia?

PS. Mahdolliset "neuvottelut" teoksen hankinnasta kannattanee käydä sähköpostitse (osoite löytyy profiilistani tai Facebookista).

PPS. Teoksen hintaa ei siis tarvitse ilmoittaa euroissa tai muussa valuutassa. Ajattelen, että tämä kohta olisi konseptini ainoa "luova" elementti (jonka keksiminen jää ostajan kontolle). Mainittakoon sekin, että konseptini on, kuinka ollakaan, soveltaen "lainattu" muualta eli amerikkalaiselta taiteilijalta Ed Kienholzilta, joka tunnetussa maalaussarjassaan ilmoitti teoksen hinnan (olipa se dollareita, hyödykkeitä tai palveluja) maalaamalla sen suoraan kankaalle. Tämä hinta oli toisin sanoen teoksen ainoa "sisältö".

PPPS. Tarkemmin ajatellen olen valmis siihen, että paperinpalalle naputtelemani tekstin sisältö on vapaasti hankkijan päätettävissä, kunhan periaate eli konsepti säilyy.

Ei kommentteja: