keskiviikkona, lokakuuta 24, 2007

Mobiiliaikaan

Hankin pari päivää sitten Elisan mobiililiittymän. En myönnä joutuneeni kilpailevien operaattoreiden massiivisen tv-mainoskampanjoinnin uhriksi, mutta ei se ole jäänyt minulta myöskään huomaamatta.

Pienistä ohjelman lataamiseen liittyvistä alkuvaikeuksista huolimatta olen ollut hankintaani tyytyväinen. Tähän menessä olen käyttänyt liittymää ainoastaan kotiloloissa, mutta yhteys on ollut koko ajan erinomainen eikä häiriöitä ole esiintynyt. Eniten miellyttää ajatus langattomuudesta ja kiinteästä 20 euron kuukausimaksusta. Yhteys toimii kaikkialla siellä missä kännykkäkin, eikä yhteysajoista tai datamääristä tarvitse välittää. Palikka usb-porttiin kiinni ja ei kun surffaamaan.

Saa nähdä luovunko uuden liittymän vuoksi Welhon laajakaistasta. Pidän ainakin jonkin aikaa kiinni molemmista, kunnes varmistun että mobiili on yhtä hyvä kuin johtoa pitkin liikkunut entinen. Mobiililiittymää voi suositella ainakin niille, jotka tarvitsevat usein yhteyksiä oman kodin ulkopuolella ja/tai jotka tietävät joutuvansa muuttamaan usein kotiosoitetta.

Muutos näkyi hauskasti blogieni liikennettä valvovassa laskurissa. Vielä toissapäivänä oma käytini kirjautti laskuriin sanat "htv" ja "Helsinki". Nyt edellisen paikalla lukee "elisa-mobile"; sen sijaan tänä aamuna laskuri ilmoitti sijainnikseni "Porvoo" ja hetki sitten "Savonlinna". Olen ilmeisen liikkuvaista sorttia.

Ei kommentteja: