sunnuntaina, joulukuuta 28, 2008

Asetelmia 26

avain

naula

paperi

pelilauta karhuntalja metallipala takki nappi kivi nappula peitto

valokuva hehkulamppu


Sanna Karlström

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Naula, paperi ja kivi tuntuvat olevan runoissa hyvin yleisiä elementtejä - näin olen tuumaillut, kun olen näitä kokoamiasi sarjoja seuraillut. Luin tuossa juuri myös omaa kokoelmaani ja kappas vain naula esiintyi jo ensimmäisessä runossa, ja toisessakin sekä kolmannessa. Myös paperi sai osansa ja kivi.

Mutta mikä olisi oudoin esine, joka runossa esiintyy ja jonka voisi laittaa pöydälle? Mikä on oudoin esine, jonka olet löytänyt, se olisi kiinnostavaa.

Voiko esim. lehtipitsiä laittaa pöydälle? Ehkä, syksyisen retken jälkeen löydettynä aarteena, jos ajattelee niin. Entäpä voiko pöydälle asettaa nätkelmän pillin tai sisiliskon? Varmaankin.

Onko pöydälle asetettavan esineen oltava konkreettisen pysyvä vai voiko se vaihtaa muotoaan kuten vaikkapa lumipallo sulaessaan tai voiko pöydälle asetettavasta esineesta käyttää abstraktimpaa nimeä kuten vaikkapa pihakoivun hius? Hmm.

Kiehtovaa joka tapauksessa kuvitella mielessään nämä erilaiset asetelmat.

KK kirjoitti...

Oudoin esine? Täytyy vähän miettiä. Mannerilla on ihana leipänen ja Juvosella leiväntähde. Pommeja, koneita ja moottoreita on yllättävän paljon. Saarikoski puhuu usein vaatteista. Olen jaotellut nämä siten, että yhden runon esineet muodostavat yhden asetelman. Miten Pekka Suhosella samaan runoon ovat päätyneet salakka, savuke ja heijastin? Toisaalta myös Risto Ahdilta löytyy salakka, Hannulta jopa nimestä.

Anonyymi kirjoitti...

Salakka, savuke ja heijastin kuulostavat kyllä mielenkiintoisilta yhdessä runossa.

Leiväntähde, ei niin outo, leiväntähti ehkä olisi. Jäänpäs mielenkiinnolla odottamaan sitä oudointa esinettä, kunnes ilmestyy.