sunnuntaina, huhtikuuta 26, 2009

Trackin'

Uusimman projektini ensimmäinen osa näyttää tältä. Reittiin merkitty "slow" tarkoittaa seisahdusta jäätelökioskilla, "fast" on varmaan tekninen virhe. Puiston nurmikentälle kulkemani ympyrä onnistui ihan mukavasti.

PS. Tästä lähtien kulkemani reitit löytyvät uudesta blogistani Trackin'. Idea on tietenkin lainattu On Kawaralta (kolmas kuva ylhäältä).

PPS. Ai niin, kiitokset Markukselle siitä, että neuvoi minut Sports Trackerin luo.

6 kommenttia:

troylloyd kirjoitti...

very cool Karri!

On Kawara is one of my favorite artists, he is also a poet i'd say : he wrote "fuck intercourse!"
= )

also, i'm glad to see you looking at ArtLies, an arts magazine focused on the often neglected sphere of southeastern usa art-scene -- the magazine keeps getting better & better!

also, a very interesting project you have undertaken, your trails may be like walkwriting, as you say, the loops & lines composing an active poetry, a poetry in motion, as it is & it is.

kristian kirjoitti...

Metka hanke sinulla… ”runouden kuntokoulu”, jos kirjallinen viite sallitaan. Tai toinen: aiotko kenties kirjoa kulkusi kielentämään Karri Kokon kryptogrammeja kaduille, kuten Austerin New York -trilogiassa.

Karri Kokko kirjoitti...

Jee, Auster on yksi malli. Se on varma, että tavallisen liikkumisen lisäksi tulen myös harrastamaan "kuvioluistelua" ja muuta kirjoitusta, kuten tuo ensimmäisenä päivänä tekemäni ympyrä vihjaa. Ja odota hetki: kohta on ensimmäisen vierailijan vuoro!

Anonyymi kirjoitti...

Jos ei ole ennestään tuttu, käypä tsekkaamassa osoitteesta
http://www.anttilaitinen.com/
projekti "Walk the line".

-aksu

Karri Kokko kirjoitti...

Aksu

Kiitos linkistä, tutustun siihen tarkemmin tuota pikaa. En tosiaan väitä olevani ensimmäistä kertaa asialla: näitähän on tehty manuaalisesti jo ennen gps-aikoja. Mutta me kuitenkin molemmat teemme tällä tekniikalla jotain, kokeilemme sen mahdollisuuksia, ja se on tärkeintä. Oletko esimerkiksi perillä oman esikuvai On Kawaran duuneista? Ja saanko kysyä, mitä kautta törmäsit näin pian omaan blogiini?

Yt. Karri

Anonyymi kirjoitti...

En ole vielä O.K:n projektiin tutustunut. Teen sen kohta. Laitisen projektin omintakeisuus on siinä, että hän toteuttaa kuvataiteilijana klassista omakuvaa kävellen kasvojaan karttalehdille. Erityisen kiinnostava viivapiirustus on versio, jossa hän on yhdistänyt kaikki kävelynsä päällekäin. Se alkaa olla jo näköinen. Nykyään hän tekee satunnaisesti kävelyprojekteja online-meiningillä, jossa näyttöruudulta voi seurata kävelyn edistymistä. Se on ihmeellisen hypnotisoivaa seurattavaa.

Mä kävelin itse 6 päivän projektissa gps-viivaksi Helsingin rantaviivan. Ajatuksena kuvata fraktaalia ihmisen mittakaavasta. Siis loputtomasti itseensä kietoutuvaa viivaa, joka ei ole yksi- eikä kaksiulotteinen, vaan jotain siltä väliltä. Kuvasta tuli aika kiinnostava, koska siihen asettuu vääjäämättömästi kaksi eri mittakaavaa. Itse asiassa jokaisella tällaisella gps-viivalla on myös kokemuksellinen ulottuvuus, ne ovat fyysisiä viivoja.

Ja blogiasi seuraan internetin kiintopisteestäni, Risto Niemi-Pynttärin Kunkirjoitan -blogista. Sen linkkipalstan kautta avautuu hyvä heterogeeninen maisema erilaisiin onlinekirjoittamisen muotoihin.

-aksu

ps. aika hyvä word verification: outrined