keskiviikkona, syyskuuta 03, 2008

Päivän hankintoja


Veikko Pietilä: Jäähyväiset amiraalille
Samana vuonna 1964 Otava julkaisi "lyriikkaa" mm. Anselm Hollolta (Trobar: löytää) ja Jyrki Pelliseltä (Kuuskajaskari). Omistaja: Pentti Saaritsa. Hinta: 2 euroa.

Tuomas Anhava: Runoja 1955
Syntymävuoteni. Niteen takaliepeessä kustantaja Otava luetteli "modernisteja": Paavo Haavikko, Lasse Heikkilä, Leena Helka, Impi Kauppila, Lassi Nummi, Eeva Salo, Marja-Liisa Vartio. Hinta: 10 euroa.

B. F. Godenhjelm: Runous-oppi jatko-opetusta varten
Neljäs painos vuodelta 1920. Kirja alkaa: "Kaikkina aikoina ihmishenki pyrkii itsellensä selvittämään olevaisuuden varsinaista tarkoitusta ja järjellistä yhtenäisyyttä; sentähden kansat ja yksityiset ihmiset muodostavat itsellensä erityisen maailmankäsityksen, joka ilmaantuu uskonnossa, tieteessä ja taiteessa ja samalla on siveellisen toiminnan perustus." Hinta: 4 euroa.

Karri Kokko: Uno Boy

Esikoiskokoelmani vuodelta 1982. Teoksen sisältämää sanaristikkoa yritetty ratkaista (siinä kuitenkaan onnistumatta). Tämä on ensimmäinen kerta, kun olen nähnyt näin tapahtuvan. Omistaja: Martin Enckell. Hinta: 2 euroa.

Veikko Polameri: 365
Ilmestynyt 1967. Ei takakansitekstiä, ei lievetekstejä. Nimiölehden jälkeen seuraa omistus, jossa lukee: omistettu. Kokoelman runot on numeroitu. Viimeinen eli runo numero 48 on itse asiassa teoksen sisällysluettelo: runo paljastuu sellaiseksi vain, koska rivien perässä on kunkin runon järjestysnumero. Sen sijaan varsinaisia sivunumeroja niteessä ei esiinny. (Samankaltaista periaatetta on noudatettu myös jossain vasta julkaistussa kokoelmassa, jonka nimi tai tekijä ei kuitenkaan juuri nyt muistu mieleeni.) Hinta: 5 euroa.

Ei kommentteja: