maanantaina, tammikuuta 28, 2008

list'n & h'ear


Tältä se sitten näyttää, eilen koostettu ja eilen Schenectadyssa New Yorkissa painettu pikkuruinen teokseni list'n. Lehdykkä sisältää kaksi englanniksi kirjoittamaani yhdensananrunoa, joille perustin eilen oman bloginkin. Julkaisusta enemmän kustantajani Geof Huthin sivuilla.

Edit: Sikinsokin pikaviesteily ja sähköposteilu tuottaa joskus väärinymmärryksiä. Toisin kuin alunperin ymmärsin, yllämainittu "leaflet" tai kaksikerroin taitettu kortti sisältääkin vain 2 (ei 50) kirjoittamaani yhdensananrunoa. Kyse on siis aidosti minimalistisesta teoksesta. Sekaannus aiheutui siitä, että kortin työstämisen lisäksi kävimme samanaikaisesti läpi aikojen kuluessa Geofille lähettämiäni yhdensananrunoja. Eli luulin, että tällä tavoin yhdessä laatimamme valikoima painettaisiin korttiin kokonaisuudessaan. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan sanoja on "vain" kaksi. Hyvä niin, list'n ja h'ear muodostavat oivan parin. Toisaalta minulla on pieni aavistus, että editoimamme laajempi valikoima saattaa päätyä painettuun muotoon toisen kerran jossain muualla. Sillä välin sanoihin ehtiii tutustua yllämainitussa blogissa.

3 kommenttia:

j.p. sipilä kirjoitti...

upea

KK kirjoitti...

Tänks. Se on sitä, ainakin minun mielestäni, juuri pienuutensa takia. Tämähän on ennen kaikkea ele, ele Geofin puolelta ja muutenkin. Että se näkee vaivaa ja totetuttaa ideansa. Ja jännää myös koko prosessin nopeus. Siinä chattailtiin eilen kun se yhtäkkiä sanoi lähettävänsä jotain ja sanoi selittävänsä vasta sen jälkeen kun olin ensin vilkaissut sitä. "Se" oli pdf-tiedosto tuosta kannesta. Sitten se selitti haluavansa julkaista tässä mikro-kustantamossaan valikoiman yhdensananrunojani, joita me sitten siinä illan mittaan käytiin läpi. Lopulta valikoima tyydytti molempia, ja Geof lähti kiikuttamaan tiedostoa painoon, minä menin mukkumaan. Aamulla mailissani odotti sitten tässäkin julkaisemani kuva. Tämä on niin älytön juttu, että se on "upea". Painos 100 kpl, joista minä saan tekijänkappaleina 25. Geof itse "myy" niitä halukkaille 25 senttiä kappale. Hullua, mutta niin ihanan hullua!

Anonyymi kirjoitti...

Tyylikäs tapaus.