sunnuntaina, elokuuta 26, 2007

Karri, Lasipalatsin aukio 2007 (Kuva: Saara)

Tapasin Runomarkkinoilla monta uutta ihmistä, muiden muassa pian esikoisrunojaan julkaisevan Vesa Haapalan, jonka kanssa olen ollut muissa yhteyksissä mutta jota en ole aiemmin kohdannut livenä.

"Uusia" tuttavuuksia olivat myös Saara ja Susu, joiden kanssa rupattelin tovin Mbarin terassilla. Ylläoleva kuva on Saaran nappaama ja julkaisen sen tässä siksi, että yleensä naamani näyttää samanaikaisesti vinolta ja kukertavan laikukkaalta. Tämä sen sijaan on se iloinen ja valoisa sisäinen minäni, jollaiseksi itse koen itseni. Kiitos, Saara.

Alla olevan kuvan nappasin itse Lasipalatsin aukiolla esillä olleesta näyttelystä, jossa esitellään kuvia 60-luvun Helsingistä. Kuvassa esiintyvä nainen on nimeltään Margit, sokea harjakauppias Helsingin kauppatorilta. Margitin tytär Inkeri on lasteni Jannan ja Julian isoäiti ja näin ollen minun entinen anoppini. Margit oli vuosikymmeniä, monien helsinkiläissokeitten tavoin, osa Kauppatorin kantaväkeä. Näin meistä itse kukin liittyy tavalla tai toisella asuinympäristöönsä, sen ihmisiin ja historiaan.

Margit, Kauppatori 1966

2 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Onnistunut kuva, kyllä.

Oli mukava tavata ja vaihtaa muutama sana.

viive kirjoitti...

Ihana kuva Karri. Et tullutkaan olevaksi eilen, tai jos niin tosi speedysti..?, minun silmääni havaitsemattomasti. Tosin onhan tähän viikkoon riittänyt menoa. Niin, tein tilisiirron eilen konferenssiostoksista, kiitos niistä vielä. Nyt nukkumaan, viu